Menu
• Indhold

Hvad er RSS

 

Find en RSS-reader

Flere og flere websteder tilbyder at holde brugere ajour vha. RSS-feed. Det diskuteres, hvad RSS står for: ”Rich Site Summary” eller ”Really Simple Syndication”. Sagt helt enkelt drejer det sig om, at du kan udpege det indhold på internettet, der interesserer dig, og få det leveret direkte. På den måde slipper du for besværet med at holde dig ajour; i stedet for at besøge dine favorit sites flere gange om dagen kan du sørge for, at du automatisk får besked, hver gang hver enkelt site bliver opdateret.

Hvordan kommer jeg i gang med RSS-feeds?

Forstørret RSS knap

Det første du har brug for, er en såkaldt RSS-reader. En RSS-reader undersøger løbende de websteder, du har udvalgt, og giver besked, hvis de er blevet opdateret med nyt indhold.

Når du har valgt en RSS-reader, skal du beslutte, hvilket indhold du vil følge med i fra forskellige websteder. Websteder, som understøtter RSS, viser en lille orange knap, hvor der fx står RSS eller XML. Hvis du fx vil følge med i EMUs nyheder for dansklærere i grundskolen, skal du blot klikke dig ind på denne side og finde den lille orange knap nederst på siden.

Højreklik på RSS-knappen og vælg ”Kopier genvej”. Herefter skal du åbne din RSS-reader og indsætte den kopierede adresse. Fremover kan du helt automatisk følge med i nyhederne fra det pågældende websted.

EMUs nyheder for dansklærere i …
 

Hvordan finder jeg en RSS-reader?

Der findes forskellige typer af RSS-readere:

  • Særlige programmer som kaldes RSS-readere
  • Almindelige browsere der understøtter RSS, fx. Firefox
  • Særlige websteder, hvor man kan oprette en konto og samle sine RSS-feeds.

Når du skal vælge RSS-reader, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i din pc-brug:

Om Hvordan finder jeg en RSS-reader?

Jeg bruger flere forskellige pc’er i løbet af en arbejdsdag

Anbefaling:

Jeg bruger altid den samme pc

Anbefaling:

RSS-feeds fra EMU

EMU har RSS-feeds på forsidens nyhedsliste, universernes nyhedslister og efterhånden på flere og flere nyhedslister fra de enkelte fag. Oversigt over RSS-feeds på EMU.