Menu
• Indhold

Ofte stillede spørgsmål om EMU

 

Spørgsmål og svar om EMU

Om

Hvad er EMU

Ideen om EMU opstod, da der efterhånden kom flere og flere tjenester, informationer og materialer om undervisning på nettet. EMU skal gøre det lettere for lærere, studerende, elever og andre fra undervisningsverdenen at finde og få adgang til de mange uddannelsesressourcer.

EMUs formål er at samle alt om undervisning på nettet og gøre det mere overskueligt for undervisningsverdenen. Samtidig skal EMU være med til at stimulere den videre udvikling af danske undervisningsmaterialer på nettet. Overordnet set er formålet at fremme brugen af it i undervisningen.


Ideen om EMU opstod i 1997 i UNI•C. Den første beta-version af projektet var klar den 1. december 1998 og den 25. august 1999 blev sitet officielt åbnet af den daværende undervisningsminister.

I august 2002 blev EMU lanceret i en ny og mere brugerorienteret udgave. Portalen blev opdelt i universer, således at der nu findes separate områder af portalen til de forskellige målgrupper i undervisningsverdenen. I forbindelse med denne udvikling blev der ansat en række fagredaktører til at varetage indholdet af specifikke fagområder under uddannelsesområderne.

EMU-redaktionen og det tilknyttede redaktørkorps lægger dagligt nyt indhold på siderne - og portalen udvikler sig derfor mere og mere. EMU-redaktionen arbejder løbende med helt nye grene og underpunkter til universerne i samarbejde med repræsentanter fra undervisningssektoren. Er du en jævnlig bruger af EMU-portalen, vil du opleve, at der hele tiden kommer nyt indhold og nye områder til.

Vil du høre nærmere om ideerne, eller har du forslag til emner eller link, så kontakt gerne redaktionen på info@emu.dk.

Hvorfor hedder det EMU?

EMU var oprindeligt en forkortelse for "Elektronisk mødested for Undervisningsverdenen". Da dette navn ikke længere var tidssvarende beholdt EMU sin forkortelse til selve domænenenavnet, mens det nu blot hedder EMU - Danmarks Undervisningsportal.

EMU-grafik